Zzp’ers ongerust over pensioen voorziening

25 april 2017
geschreven door freek.

Steeds meer zzp’ers maken zich zorgen over hun pensioen. De meerderheid is ervan overtuigd dat een pensioen van belang is, maar slechts 50% heeft hun pensioen goed geregeld. Dit blijkt uit de ZZP Succes Index Q1 van 2017. Dit onderzoek is uitgevoerd door GfK in opdracht van ABN Amro.

Het blijkt dat veel zzp’ers niet positief zijn over de fiscale mogelijkheden voor een goede pensioenopbouw. Steeds minder zzp’ers bouwen een pensioen op, of sluiten een arbeidsongeschiktheidsverzekering af. Er heerst grote onrust over de pensioenvoorzieningen binnen de zelfstandigen. Ondanks de onrust is 31% van de  (startende) zzp’ers geen voorstander van een verplichte pensioenopbouw.

Ten opzichte van voorgaande periodes hebben meerdere zzp’ers zich wel verdiept in hun pensioenopbouw. Meerderen hebben in Q1 ook regelingen getroffen voor het pensioen.

Economische vooruitgang

“Nu het economisch beter gaat, wat tot uitdrukking komt in de positieve verwachtingen van zzp’ers over hun omzet en tarieven, is dit hét moment voor zzp’ers om na te denken over hun pensioen en hier een regeling voor te treffen. Wanneer zzp’ers meer omzet behalen, is het ook eenvoudiger om geld opzij te zetten voor hun pensioen”, vertelt Madeline Buijs, sector econoom bij ABN AMRO.

Voor het nieuwsbericht is gebruik gemaakt van de bron: Flexnieuws – 25 april 2017.

Geen zorgen om je pensioen

Met de dienstverlening van freek. hoef je niet ongerust te zijn over je pensioen. Dat is namelijk één van de voordelen van freek. Want freek. regelt je pensioen voor je oude dag.