Zzp’er wacht bijna 29 dagen op geld

9 januari 2018
geschreven door freek.

Opdrachtgevers betalen na gemiddeld 28,9 dagen pas uit. Ruim 70% van de zzp’ers wachtte in 2017 bijna een kalendermaand op hun welverdiende salaris. Daarnaast moest bijna 30% het stellen zonder geld omdat hun opdrachtgever voortaan als wanbetaler door het leven gaat. Zo blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 483 zzp’ers.

Wacht ff of show me the money!

In 2016 kon een doorsnee zpp’er 26,9 dagen op de kalender afstrepen voordat het geld op de rekening werd bijgeschreven. Toch zijn er zzp’ers die maar 7 dagen hebben gewacht op hun geld. Deze groep is met 3% zeer klein te noemen. Overigens zijn er genoeg pechvogels binnen het zzp-gilde; zij die 60 dagen of langer moeten wachten op een (betalende) opdrachtgever. #tipvanfreek: Show me the money! Of zoek het uit als je niet meteen kunt betalen. Leven op een grotere voet is ook voor opdrachtgevers een lastige kwestie. Hiermee wil jij je als hardwerkende zzp’er niet mee inlaten. Of je moet een beetje houden van risky business.

De kleur van geld of gewoon op de bankrekening

De kleur van geld is groen, als Amerikaanse dollars en 100 euro biljetten je favorieten zijn. freek. is vooral blij met een vast bedrag die met maandelijkse frequentie steevast op zijn bankrekening wordt gestort. Zzp’ers die via gebruikmaken van de dienstverlening van freek. ontvangen maandelijks geld, ongeacht of hun opdrachtgever betaald heeft of niet. Ideaal toch? Uit het onderzoek blijkt verder dat zzp’ers tussen 0 en 10% van hun uurtarief overheeft om zichzelf te verzekeren van een garandeerde maandelijkse uitbetaling. 1+1=2?

Voor dit artikel is de volgende bron gebruikt: ZZP Barometer, 9 januari 2018