#tipsvanfreek: laat werkstress thuis – tijdens vakantie

14 juni 2018
geschreven door freek.

Werkstress voor je vakantie is al vervelend, maar laat staan ook nog eens tijdens je vakantie. Je wilt dan juist genieten van die cocktail op het strand, de frisse lucht in de bergen of van de zonnestralen wanneer je door een pittoresk dorpje loopt.

Heb je de tips gevolgd uit mijn vorige artikel? Dan ben je goed voorbereid en klaar voor je welverdiende vakantie! Nu is het belangrijk dat je die geruststellende gedachte vasthoud, ook tijdens je vakantie. Hoe? freek. geeft je 4 tips.

Tip 1: Laat laptop en smartphone thuis

We kunnen niet meer zonder smartphone. De dwangmatige behoefte om online te blijven kan je flinke stress opleveren. Zet daarom in je status van whatsapp, social media en mail dat je afwezig bent. Ook als freelancer heb je recht op ontspanning, zeker tijdens de vakantie. Zet alle pushberichten op je smartphone uit. Zo loopt je mail niet automatisch binnen en trilt je telefoon niet constant bij ieder whatsapp-bericht.

Tip 2: Langer weg? Check je mail

Vakantie is vakantie. Opdrachtgevers hebben geen idee hoe of waar jij vakantie viert, voor hen telt alleen dat je weg bent. Ook als je een week in de achtertuin aan het chillen bent. Dus ook al ben je in de gelegenheid sneller te reageren op een mail omdat je niet overnacht in de jungle, je bent niet verplicht te reageren. Ga je langer op vakantie? Dan kan het geen kwaad om af en toe je mail te checken. Misschien ontdek je dat je daardoor juist wel meer ontspannen blijft.

Heb je toch meer moeite om werk los te laten? Plan dan dagelijks een halfuurtje in om bezig te zijn met bijvoorbeeld je mail. Zo ben je er niet de hele dag mee bezig en hebben je reisgenoten ook geen last van jou (werk)stress.

Tip 3: Houd je aan de afspraak

Om in te haken op tip 2. Houd je aan je eigen afspraken. Heb je een vervanger geregeld die jou alleen voor spoedgevallen mag bellen? Mag je van jezelf 1x per week of 1x per dag je mail checken? Doe dat dan ook. Doe je dit niet, dan kun je niet 100% genieten van je vakantie en kom je niet uitgerust thuis.

 Tip 4: Laat je inspireren

Maak goed gebruik van deze ontspannen vakantie en doe inspiratie op! Nu je helemaal zen bent, geef je jezelf onbewust meer ruimte om nieuwe ideeën op te doen. Denk na over zakelijke kansen en nieuwe inzichten. Wellicht geeft die prachtige natuur om je heen jouw de inspiratie die nodig hebt voor de opdracht waarmee je start na de vakantie.

Conclusie: Gebruik je vakantie om te ontspannen en zo min mogelijk bezig te zijn met werk. Zo kun jij je na de vakantie weer 100% inzetten. Wil je echt zorgeloos op vakantie? Bekijk dan eens de dienstverlening van freek.. Tijdens je vakantie zorgt freek. namelijk dat jouw opdrachten betaald worden en jij je geld binnenkrijgt. Wil je meer info? Neem contact met ons op.

Voor dit artikel is de volgende bron gebruikt: Ikgastarten, 4 juni 2018