De zomerhitte overleven: 5x tips

30 juli 2018
geschreven door freek.

Deze maand is de zonnigste juli die we in jaren hebben gehad sinds de start van de zonduurmetingen in 1906. De aankomende dagen blijft het zonnetje ook nog heerlijk schijnen. Wel handig om dan wat maatregelen te nemen tegen de zomerhitte. freek. geeft je 5 tips.

1. Take it easy

Het liefst knallen we iedere dag en werken we hard door. Maar met deze warme dagen is het slim om het wat rustiger aan te doen. Neem extra pauzes en zoek de koelte op. Bedenk je dat het belangrijker is om gezond te zijn, dan om maar door te blijven werken.

2. Stel een tropenrooster in

Als freelancer kun je (bijna) altijd zelf je uren indelen. Probeer zoveel mogelijk in de ochtend en later op de dag te werken. We weten allemaal dat het ‘s ochtends koeler is dan in de middag. Pak je rust daarom op het heetst van de dag tussen 13.00 en 15.00 uur.

3. Drink met een rietje

Domino’s Pizza heeft een nieuwe milkshake en voor de promotie trommelden ze een quasi-wetenschapper op die tips geeft om te verkoelen. Met natuurlijk als hoofdtip: drink milkshakes van Domino’s. Nu is het wetenschappelijk bewezen dat suikerhoudende dranken niet de ideale dorstlesser zijn. Toch is het veel beter om gewoon water met ijsklontjes te drinken. Toch komt de wetenschapper ook met een goede tip: drink met een rietje. Het zorgt ervoor dat het drankje direct tegen je gehemelte komt, dat weer in contact staat met je hersenen. Als je gehemelte koud wordt, denken je hersenen dat je aan het afkoelen bent. Het is het proberen waard.

4. Zet alles uit

Volgens businesswebsite De Zaak zouden elektrische apparaten warmte uitstralen. En daar zijn we op dit moment totaal niet naar opzoek. Lampen, koptelefoons en printers, zet ze uit. Altijd al een smartphoneloze dag willen proberen? Dit is je kans!

5. Smeren, smeren, smeren

Werk je veel buiten of doe je fysiek werk? Probeer zoveel mogelijk uit de zon te blijven en smeer je goed in! Bescherm je tegen de zon en zorg voor beschutting. Daarnaast neemt je concentratievermogen door de warmte ook af. De kans op bedrijfsongevallen wordt daardoor groter. Opletten dus! Wordt het echt te warm voor je? Have a break, have a glass of water.

Geniet naast het werken dus ook af en toe even de zon. En het mag: dat extra ijsje per dag, een ‘duik’ in het te kleine zwembadje van je kinderen in de tuin en met je zwetende rug tegen de ventilator aanstaan. Werkse!

Voor dit artikel heeft freek. gebruikgemaakt van de volgende bron: Sprout, 30 juli 2018.