Deze zomer: meer duidelijkheid voor zelfstandigen

21 april 2017
geschreven door freek.

Blijft de omstreden zzp-wetgeving ook nog na 1 januari 2018 in de koelkast? Dé vraag waar wij op zitten te wachten. Voor de zomer geeft staatssecretaris Wiebes van Financiën eindelijk antwoord op de vraag.

De handhaving van de zogenaamde Wet DBA werd vorig najaar opgeschort tot 1 januari 2018. Zelfstandigen ervaarden dat de regelgeving dermate voor onzekerheid zorgde. Het verstrekken van klussen werd steeds moeilijker bij opdrachtgevers. Dat heb jij vast ook gemerkt?

Verkenning naar alternatieven

De ministeries van Financiën en Sociale Zaken zijn nu bezig met een verkenning naar alternatieven voor de zzp-regelgeving. Ook wordt aan de formatietafel over dit onderwerp gesproken. Staatssecretaris Wiebes bekijkt de stand van zaken tot deze zomer. Aan de hand van die gegevens wil hij besluiten of de Wet DBA nog langer op sterk water blijft.

Brief aan Tweede Kamer

Wiebes heeft donderdag, 20 april 2017, een brief naar de Tweede Kamer gestuurd. In de brief is een overzicht opgenomen van de omzet van zelfstandigen. Daar is een lichte omzetstijging te zien in de afgelopen jaren. Toch kan je hier wel vraag stellen of dit niet meer had kunnen zijn, aangezien de economische opleving in diezelfde periode.

Wil je de brief van staatssecretaris Wiebes naar de Tweede Kamer lezen? Dan kan hier. Blijft de handhaving van de Wet DBA uitgesteld en opgeschort? We zullen nog even moeten wachten tot de zomer.

Voor het nieuwsbericht is gebruik gemaakt van de bron: Telegraaf – 21 april 2017.