Werkgevers eisen gratis inwerkperiode. Zou jij het doen?

3 mei 2017
geschreven door freek.

Wat ik nou heb gehoord! Werkgevers eisen van zelfstandigen dat wij akkoord gaan met een gratis inwerkperiode van twee weken. Dat kunnen wij zelfstandigen toch niet pikken? Met name in de ICT-sector is dit gangbaar.

Zelfs de overheid maakt er gebruik van. In een vacaturetekst voor Rijkwaterstaat wordt bijvoorbeeld een ‘contractadviseur’ gevraagd voor een klus van twee maanden, onder voorwaarde van een inwerkperiode van twee weken ‘tegen het nultarief’.

PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk vindt dit ook niet kunnen. “Het is het wilde westen op de arbeidsmarkt, waar zeker de overheid altijd afstand van moet nemen. De overheid heeft een voorbeeldfunctie.’’ Ook Maarten Post, voorzitter van de belangenorganisatie ZZP Nederland, reageert boos. “Dit is niet normaal. Ik zou het ook prettig vinden om tegen de loodgieter te zeggen: vandaag betaal ik niet, morgen misschien wel. Ik denk dat geen enkele loodgieter daarmee akkoord zou gaan’’.

Voor jou tien anderen

Zzp-deskundige Hugo-Jan Ruts wijst erop dat zzp’ers vaak een zwakke onderhandelingspositie hebben. Als zzp’ers kan je ‘nee’ zeggen. Jammer genoeg is er altijd wel iemand die ‘ja’ zegt. En dan zie je een leuke klus aan je voorbij gaan.

Voor de Rabobank is een gratis inwerkperiode zelfs standaard. “Dit beleid is in lijn met wat in de markt gebruikelijk is, ook buiten de financiële sector’’, zegt Nanne van Nunen van de Rabobank. “Bij zzp’ers in de IT gaat het meestal om langdurige opdrachten, waarbij commitment van de zzp’er verwacht mag worden.’’

Trap er niet in

ZZP Nederland adviseert zelfstandigen om nooit akkoord te gaan met werken voor nop. Voorzitter ZZP Nederland: “Uiteindelijk gaan ondernemers er natuurlijk zelf over, maar je verpest de markt voor anderen.’’ En zo is dat.

Voor het nieuwsbericht is gebruik gemaakt van de bron: AD – 3 mei 2017.