Een eigen website maken? Voorkom een afhaakmoment!

21 juni 2017
geschreven door freek.

Je wilt jezelf positioneren op de arbeidsmarkt met een mooie, duidelijke website. Op de website moet duidelijk worden wie jij bent, waar je voor staat en waar je goed in bent. Je begint vol goede moed met het maken van de website. Echter blijkt het lastiger te zijn dan je dacht. En daar is die dan: het afhaakmoment. Al je energie, tijd en geld is verloren: de website sterft een stille dood.

Herken jij jezelf in bovenstaande? Niet afhaken! Ik geef je 5 tips die ervoor zorgen dat jij een afhaakmoment voorkomt of dat je de draad weer oppakt.

Tip 1. Niet te veel in één keer willen

Richt je op de belangrijkste pagina’s van je website en ga daarmee live. Dit zijn: de homepage, een pagina met informatie over jou (denk aan een foto!), een pagina met uitleg over jouw diensten en een contactpagina. Door je in het begin alleen te richten op deze pagina’s, zorg je ervoor dat je live gaat met een paar goede pagina’s. Later kan je je website altijd nog uitbreiden.

Tip 2. Om hulp vragen is niet gek

Vraag hulp aan mensen die dichtbij je staan. Denk aan je coach, je webbouwer, een goede vriend of vriendin of een collega-ondernemer. Wees niet bang om vragen te stellen. Je bent echt niet de enige die struggelt met het maken van een eigen website. Daarnaast zijn er een heleboel tools te vinden die je kunnen helpen bij het maken van een onmisbare planning. Ook zijn er genoeg tools die je helpen met jouw marketing, je creativiteit en je opslag voor ideeën of documenten.

Tip 3. Besef dat het een website is, geen boekwerk

Weet je wat het mooie aan websites is? Je kan ze altijd nog aanpassen. Als je dit beseft, zal je ook minder snel opgeven. Je hoeft niet live te gaan met een 100% perfecte website. Een website is immers geen papier. Wees niet te perfectionistisch. Dit kan al snel een valkuil zijn.

Tip 4. Stop per direct met vergelijken

Natuurlijk kan het geen kwaad om inspiratie op te doen bij andere websites. Maar ga hier niet te ver in. Mijn voorstel: zet eerst duidelijk op papier wat jij wilt bereiken met jouw website. Wat wil je zeggen? En wat maakt jou uniek? Als je eerst urenlang het internet afstruint naar websites van andere zzp’ers, kan dit verlammend werken.

Tip 5. Wees niet bang voor kritiek

Jouw website laat zien wie jij bent. Op het moment dat je vanuit je eigen gevoel en naar beste kunnen je website hebt gemaakt, dan is dat goed. Als het maar overeenkomt met wie jij bent. Wees dus niet bang voor kritiek. De meeste opmerkingen kun je verwachten van mensen die zelf geen website hebben.

Voor het nieuwsbericht is gebruik gemaakt van de bron: ZZP Barometer, 21 juni 2017.

Met freek. krijg jij meer tijd

Heb jij al een website? Zo niet, heb je plannen om er één te maken? Dan kost dat natuurlijk wel wat tijd. Je moet eerst goed nadenken over je dienstverlening. Waar blink ik in uit? Daarna bouw je de website (of laat je de website bouwen) en vul je de website met content. Dat wordt schrijven! Met de dienstverlening van freek. hou jij tijd over en kan je je volledig richten op jouw onderneming. freek. neemt namelijk de administratieve rompslomp van je over. Benieuwd? Neem voor meer informatie contact met freek. op.