#muziekvanfreek: jaaroverzicht – favoriete liedjes 2017

29 december 2017
geschreven door freek.

Het 3e artikel in de reeks #muziekvanfreek is een verzameling liedjes die de hitlijsten hebben aangevoerd in 2017. Sommige nummers hoorde je minimaal drie keer in een uur als je je radio op de verkeerde zender had afgestemd.

freek. deelt graag een selectie van zijn favoriete liedjes van 2017. Met heimwee denkt hij terug aan de tijd van tijdmachines, broodjes bakpao, sterrenstof en hoedenplanken? Doe freek. een Spaanstalig liedje over de Cubaanse hoofdstad, drinkt hij er meteen een Havana Club Ritual bij en steekt ‘ie er een dikke Cohiba Castro bij op.

De liedjes van 2017 – waarover zingt de muziekminnende artiest?

Maar probeer het nog maar eens, een september liedje luisteren in januari. Als dat je nieuwe regel is voor de koude wintermaand zeg dan ciao adios tegen je problemen met je zwakke solodans in Havana. Deze twee laatste zinnen slaan werkelijk waar nergens op freek. Maar gelukkig maakt freek. zich geen meer zorgen over een krantenwijk?

Op naar de langzame zomerhits met een overdreven dikke bass er in, zonnige dagen met mijn mensen, vrienden in het kasteel op de heuvel bij Parijs en onvergetelijke donders waar de energie vanaf spat. Mama, ik ben de uitverkorene en niets houd me nog tegen, ik voel het komen, geen leugens meer. Oh wacht, ik voel me zwak, ik ben het niet, ik ben bang om alleen te zijn, blijf. Je kent me niet, het is een wonder of bel me via 1-800-273-8225. En meer van dit soort loshangende frases die te horen zijn als je 1 van deze liedjes zou luisteren.

Al met al zijn er dit jaar wederom geen klassiekers afgeleverd door het muziekgilde wat tegenwoordig de muzieklijsten vult. Maar ze zijn zeker vermakelijk. Maar nogmaals, doe freek. een Spaanstalig nummer! Verstaat hij meteen niet meer over wat voor onzin er gezongen wordt.