#muziekvanfreek: favoriete zomerhits

6 juni 2018
geschreven door freek.

Het is weer tijd voor een nieuwe afspeellijst in de reeks #muziekvanfreek. Deze keer wat lekkere nummertjes voor aan het strand met een drankje erbij. Of voor in het park als je niet van zand tussen je tenen houdt. Of gewoon voor binnen voor het geval de zoveelste zomerse plensbui over Nederland trekt. Geniet van de zomer en vooral van elke zonnestraal die je kunt pakken, harde werker! Benieuwd naar welke nummers er in de zomerlijst staan?

What to do (als je niet op vakantie gaat)

In dierentuin ARTIS zijn 2 zeeleeuwen geboren, zij zijn een bezoekje waard. Mocht je de dierentuin niet echt een zomerdingetje vinden, bekijk dan een goede film in een van de openluchtbioscopen, ga lekker bakken in Blijburg of barbecuen in het Vondel Park. Daarnaast zijn er deze zomer genoeg (foodtruck)festivals waar je los kunt gaan en je kunt volvreten. En wil je toch een beetje dat vakantiegevoel? In het weekend van 15 tot en met 17 juli strijkt de Buurtcamping opnieuw neer in vijf verschillende parken in Amsterdam.

Zijn klotsende zweetoksels niet jouw favoriete lichaamsfunctionaliteiten, dan is een airco-gekoelde ruimte een betere plek deze zomer. Zo’n ruimte heeft twee voordelen. Enerzijds hoef je niet naar buiten, dus je verbrand niet levend door hitte van de zon en je wordt niet nat als er een moesson over Nederland trekt. Én: je kunt ondertussen tv-kijken. Genoeg te zien deze (sport)zomer. Wat dan?

Wat kunnen we deze (sport)zomer verwachten?

Het WK voetbal wordt ook dit jaar wederom georganiseerd in de afwezigheid van het Nederlands mannenelftal. Waar onze Leeuwinnen succes hebben lukt het onze duurbetaalde ‘profs’ zichzelf te plaatsen voor een eindronde. Toch blijven we wel allemaal kijken. Chris Froome heeft lucht genoeg voor zijn tweede grote wielerronde van het jaar, zo melden Lance Armstrong en Floyd Landis. Michael Boogerd voegde ook toe dat ‘ie uitkijkt naar de Tour de France. Wat een illuster rijtje is het toch. Toch kijkt menig wielrenliefhebber al tijden uit naar de start van de grootste wielrenwedstrijd van de wereld. Max Verstappen belooft van zijn fouten te hebben geleerd. Hij baalt er nog steeds van dat de wedstrijdleiding in Monaco die vangrail niet een beetje naar rechts hadden kunnen plaatsen. Waar een ezel zichzelf niet twee keer stoot aan dezelfde steen, doet onze Max dat wel met een vangrail.