#muziekvanfreek: favoriete kerstliedjes

13 december 2017
geschreven door freek.

In de wondere online wereld zijn tal van lijstjes te vinden met favoriete kerstliedjes. En dan komt #muziekvanfreek ook nog met een lijstje met favoriete kerstliedjes. Beetje overbodig? Nee joh. Werken als freelancer is elke dag anders en daar hoort (bijna) elke dag een andere muzieksmaak bij. freek. is een beetje Santamental en deelt graag zijn favoriete nummers, maar heeft geen enkele Santa Clues welk nummer nu echt zijn favoriet is.

Dit lijstje is zowel bedoeld voor de winter als voor elk ander moment dat het tijd is voor een kerstliedje. Een liedje als White Christmas van Bing Crosby is een beetje gek als je kerst viert in Australië of op elke andere warme plek. Maar wat zou het? Kerst is een gevoel, iets persoonlijks. Een freelance 007 bestelt waarschijnlijk ook een ander drankje aan de bar dan een freelancer die nuchter moet blijven. Om maar een voorbeeld te geven.

Favoriete kerstliedjes in Santa’s favorite singers-lijstje

Ander lijstje

De foute kerstliedjes mogen niet ontbreken. In Santa Baby vraagt Eartha Kitt een hele waslijst aan kerstcadeaus aan de Kerstman. Zo vraagt ze de beste man om een jacht en een ’54 convertible. Oh, en ze maakt ook nog wat #metoo-toespelingen. Kerst is niet alleen het luisteren naar kerstliedjes, het is de aanloop naar de drie dagen met veel eten, vrienden en familie, en een verlanglijstje aan cadeaus.

Het verlanglijstje van freek. voor de kerstdagen van dit jaar:

  • Een Top2000 met meer hiphop en Selena Gomez videoclips.
  • Een vakantiehuis met houtkachel.
  • Een goed gegaarde kalkoen met vulling van de slager op de hoek.
  • Een reeks aan freelance opdrachten zodat de vakantie naar Verweggistan geboekt kan worden.
  • Kerstontbijt met verse pastrami.
  • De kalfsleverworst die zijn oma zo lekker vond, van de slager waar zij als klein meisje kwam om vlees te halen.
  • Een boterham met pindakaas, komkommer en sambal van de toko.
  • Nog veel meer eten en nog meer sneeuw.

Daarnaast hoopt freek. op wereldvrede en op de erkenning van unicorns als bedreigde diersoort. Ook hoopt hij op minder stereotypen, minder spelfouten in de Nederlandse kranten, en minder Justin Bieber. Al met al hoopt hij dus op de onmogelijke verwezenlijking van onmogelijke Disney-sprookjes. Maar in zijn verlanglijstje, ja daar heeft hij alle vertrouwen in.

Voor dit artikel is de volgende bron gebruikt: Google, 13 december 2017