Is jouw website summerproof?

27 juli 2017
geschreven door freek.

De zomervakantie. Een periode waarin je waarschijnlijk net iets meer tijd hebt dan normaal. Een uitgelezen kans om extra aandacht te besteden aan jouw website! Controleer je website aan de hand van onderstaande checklist en ga zorgeloos de zomer in.

1. Is je agenda up to date?

Heb jij een agenda op je website staan? Zorg er dan voor dat de evenementen die zijn geweest van je website gehaald zijn. Zo zorg jij voor een frisse en actuele indruk. Check ook of de data van de evenementen/netwerkbijeenkomsten waar je naartoe gaat nog kloppen.

2. Werkt je contactformulier?

Hoelang is het geleden dat jij je contactformulier op je website hebt getest? Lang geleden, niet waar? Nu heb je de tijd om je contactformulier en andere online formulieren, als je die hebt, te testen. Het is belangrijk om te weten of alles nog werkt. Je wilt natuurlijk zo professioneel mogelijk over komen.

3. Heb je een backup?

Weet jij zeker dat er back-ups gemaakt worden van jouw website? Tijd om dit uit te zoeken! Maak je nog geen gebruik van back-ups, dan is dit het uitgelezen moment om daarvoor te zitten. Op het internet zijn genoeg programma’s te vinden hoe je dit het beste kan doen. Tip van mij: neem voor het maken van een back-up de tijd. Zo is het handig om tussen de back-ups door te controleren of je website blijft werken. En wist je dat je eens in de 2 weken een back-up moet maken voor de veiligheid van je website? Noteer dit voor jezelf!

4. Doen al je linkjes het nog?

De titel spreekt voor zich. Checken, checken en checken it is!

5. Zijn er referenties aan je website toegevoegd?

Referenties zijn onmisbaar op een website. Potentiële klanten krijgen hierdoor een positieve indruk van jou. De zomer is een mooie tijd om wat referenties van opdrachtgevers op te vragen en toe te voegen aan je website. Geef ze een mooi plekje.

6. Is je ‘over mij’ pagina nog steeds up to date?

Misschien kan je al wat werkervaring toevoegen, ben je je op een andere doelgroep aan het richten of heb je ontdekt dat je je dienst(en) moet uitbreiden. En klopt de tekst nog over wie jij bent? Misschien heb je wel nieuwe interesses of een nieuwe hobby.

7. Kloppen je tarieven?

Controleer of je tarieven nog kloppen. Op de verschillende pagina’s, maar ook in pop-up vensters of nieuwsbrieven bijvoorbeeld.

Voor het nieuwsbericht is gebruik gemaakt van de bron: ZZP Barometer, 27 juli 2017.

Een zomer zonder zorgen heb jij ook met freek.

Na het doorlopen van de checklist is jouw website helemaal ‘summerproof’. Voor een zomer zonder zorgen, en daarna, kan je ook bij mij terecht. Ik maak namelijk freelancen heel eenvoudig. Hoe ik dat doe? Ik neem jouw administratie over. Zo kan jij je focussen op wat je echt leuk vindt. Kies vandaag nog voor de dienstverlening van freek. en schrijf je in! Of neem voor meer informatie contact met mij op. Succes en een fijne zomer!

Groetjes, freek.