Iedereen zelfstandig in de toekomst

9 juni 2017
geschreven door freek.

Ja, je leest het goed. Iedereen zal ik de toekomst zelfstandig zijn. En daar zijn hele goede redenen voor.

Je besluit niet zomaar om voor jezelf te beginnen. Dat is iets waar veel mensen heel goed over na moeten denken. Ook ik heb daar even de tijd voor genomen. Logisch, want je geeft een hoop zekerheid op. Zelfs de meest succesvolle freelancers van vandaag hebben, voordat ze de stap hebben genomen om voor zichzelf te beginnen, een voor- en nadelen lijstje gemaakt. Als je aan een zelfstandige vraagt hoe het met het freelancen gaat, zeggen ze vaak ‘ik ben druk’ of ‘ik ben gestrest’. Het leven van een zelfstandige is ook stressvol. Daar ga ik niet over liegen. Maar als je aan ze vraagt of ze daar iets aan willen veranderen, is het antwoord overduidelijk ‘nee’.

Overweeg je om als zelfstandige aan de slag te gaan? Lees dan even deze zeven redenen. Ik weet zeker dat je je besluit dan snel maakt.

1. Je hebt de vrijheid om je eigen beslissing te maken

Als zelfstandige is je beslissingscapaciteit onbeperkt. Marketingcampagnes bedenken, een website ontwerpen, een verkoop strategie bepalen…. Je doet het allemaal op jouw manier. Jij bent immers van mening dat het op die manier moet. Geen gezeur van anderen. Heerlijk.

2. Je ervaart een eindeloze persoonlijke en professionele groei

Als zelfstandige leer je elke dag nieuwe dingen, omdat je alles zelf doet en zelf bepaalt. Je draagt immers de reputatie en het succes van jouw bedrijf.

3. Je bent flexibel

Last minute op vakantie? Geen probleem! Voor een maand in het buitenland werken? Waarom ook niet! Dat betekent niet dat zelfstandigen minder werken. Ze kunnen er voor kiezen waar en wanneer ze werken.

4. Je doet wat je echt leuk vindt

Als zelfstandige houd je je bezig met een product of dienst dat jij leuk vindt. Waar jij passie voor hebt. Werktevredenheid to the max!

5. Geen enkele dag is hetzelfde

Is het jouw grootste nachtmerrie om op het werk in een sleur te komen? Om elke dag hetzelfde te doen? Jak! Voor mensen met deze angst is freelancen een hele goede optie. Vergaderingen hier en daar, voorstellen maken, nieuwe opdrachten binnenhalen, je social media onderhouden. Je zult je niet vervelen.

6. Je kan de wereld beïnvloeden

De redenen waarom mensen voor zichzelf beginnen zijn erg gevarieerd . Misschien heb je een fantastisch idee waar jij denkt in een korte tijd veel geld mee te kunnen verdienen. Of misschien ben je het gewoon zat om voor een baas te werken. Wat je reden ook is, als zelfstandige aan de slag gaan is de kans om de wereld kennis te laten maken met jou. Wat jouw product of dienst ook is, doe het beter dan je voorgangers. En let er op, het is jouw naam en jouw merk dat de wereld kan beïnvloeden en dat je over de wereld verspreidt. Go for it!

7. Je wordt beloont

Als zelfstandige moet je hard werken. Maar het harde werk wordt vaak beloond. Als mensen door krijgen dat jij ergens heel erg goed in bent, krijg je steeds meer aanvragen. Geloof me, als mensen jou gaan benaderen voor een opdracht voelt dat heel goed.

Na het lezen van deze redenen wilt iedereen als zelfstandige aan de slag gaan, denk je niet? Als jij wat van je carrière wilt maken kan je niet meer ontkennen dat zelfstandig ondernemen geen goed idee is. Het geeft je niet alleen de kans om aan de wereld te laten zien wie jij bent, je doet ook nog eens iets waar je elke dag trots op kan zijn.

Waar wacht je nog op? Volg samen met freek. je passie.

Voor het nieuwsbericht is gebruik gemaakt van de bron: Freelancer, 9 juni 2017.