Freelancer naast een uitkering

Fris aan de slag als freelancer

Je hebt een WW-uitkering. Opeens meldt die droomklus, lucratieve opdracht of schnabbel zich aan. Het lijkt je fantastisch om als freelancer aan de slag te gaan. Je kan het niet afslaan. freek. kent het als geen ander. En als geen ander neemt hij de bijbehorende obstakels voor je weg. Administratie en regelgeving? Jouw zorg niet. Het enige wat jij doet is focussen op de opdracht. Zo is je opdrachtgever blij met jou. En jij met freek.

Starten als freelancer vanuit je uitkering

Natuurlijk vraag je je af of je wel kan freelancen naast een uitkering. Het is niet niks. Dit wil je meteen goed doen. Met respect voor het UWV, maar ook met volle aandacht voor je opdrachtgever. ‘Heb ik als ik ga freelancen nog wel recht op een uitkering? Ik heb dan immers werk, toch?’, is een vraag die vast door je hoofd spookt. Ik zal je vertellen, freelancen naast je uitkering is zeker mogelijk! En wel op deze manier: Verdien je tot 87,5% minder dan je WW-maandloon? Het UWV vult met een WW-uitkering je maandloon aan. Het UWV houdt een deel van je inkomsten in op je WW-uitkering. De eerste 2 maanden is dat 75% van je inkomsten en vanaf de derde maand is dat 70%. Verdien je op een gegeven moment meer dan je WW-maandloon? Dan eindigt je WW-uitkering. Een mooie manier om als starter freelancen uit te proberen.

Voorbeeld rekensom:

Stel, je verdiende voordat je werkloos werd €2.000 per maand. Je WW-uitkering is dan 70% van dit maandloon. Dat is €1.400. Terwijl je een uitkering hebt schrijf je jezelf in bij freek., omdat het je leuk lijkt om te freelancen. Stel, je verdient de eerste maand als freelancer €1.000. Deze inkomsten worden afgetrokken van je maandloon waarop je uitkering berekent werd. Dus €2.000 – €1.000 = €1.000. 70% van €1.000 is €700. Je uitkering wordt €700. Je totale maandinkomen is: €1.000 (wat je zelf hebt verdient) + €700 (aanvullende WW-uitkering, omdat je onder de 87,5% van je WW-uitkering verdient) = €1.700. Dat is €300 meer dan als u niet als freelancer gestart was.

Focus op je droomklus, niet je papierwerk

Als je de stap hebt genomen om daadwerkelijk als freelancer aan de slag te gaan, schiet je opeens te binnen dat je opdrachtgever straks wel gewoon een factuur verwacht. En dat je dus een btw-nummer nodig hebt. Je moet nog langs de Kamer van Koophandel gaan, een administratie optuigen, lezen over je rechten en plichten als zzp’er en weten hoe je voortaan omzet- en inkomstenbelasting aangeeft. Hoeveel aandacht hou je dan over voor je opdracht? Stress!

freek. neemt die stress bij je weg. Met freek. heb je geen enkele administratieve zorg. Je doet gewoon je werk en krijgt na afloop uitbetaald. freek. geeft je een eenvoudige, flexibele arbeidsovereenkomst en regelt en betaalt alles voor je als volwaardige werkgever. Zo ben jij de ongebonden freelancer die je wilt zijn. Zo simpel is freek., zo zorgeloos ben jij.

Nu meteen aan de slag?

Die leuke freelance opdracht wacht niet op je. Je opdrachtgever wil zo snel mogelijk weten of je het doet. Accepteer die opdracht. Kies voor dienstverlening van freek. en schrijf je in bij freek. of neem voor meer informatie contact met freek. op.

Zorgeloos ondernemenvoor €1,75

Voordelen van freek.

Je behoudt de vrijheden van het zelfstandig ondernemerschap

Hoef je geen tijdrovende administratie meer uit te voeren

Je bent verzekerd voor WW, ZW en WIA

Is een rechtsvorm, BTW-nummer en KvK-inschrijving niet (meer) nodig

Zijn je volledige administratie en contracten 24/7 online inzichtelijk

Is pensioen opbouwen mogelijk (als jij dat wil)

Val je niet onder de Wet DBA en heb je geen last van lastige modelovereenkomsten

Doen wat je leuk vindt: volledig richten op het vinden en uitvoeren van opdrachten