Freelancen naast je vaste baan

Aan de slag als freelancer naast je baan

Die lucratieve opdracht of schnabbel naast je vaste baan blijft in je hoofd spoken. Het lijkt je dan toch stiekem fantastisch om ook als freelancer naast je baan aan de slag te gaan. Je kan het niet afslaan. freek. kent het als geen ander. En als geen ander neemt hij de bijbehorende obstakels voor je weg. Administratie en regelgeving? Met freek. is dit jouw zorg niet. Het enige wat jij doet is focussen op de opdracht. Zo is je opdrachtgever blij met jou. en jij met freek.

Kan dat wel, als freelancen naast je vaste baan?

Het is niet niks, freelancen naast je vaste baan. Dit wil je meteen goed doen. Met respect voor je huidige werkgever, maar ook de juiste aandacht voor je opdrachtgever. Zodra je als freelancer aan de slag gaat, schiet je opeens te binnen dat je opdrachtgever straks wel gewoon een factuur verwacht. En dat je dus een btw-nummer nodig hebt. Je moet nog langs de Kamer van Koophandel gaan, een administratie optuigen, lezen over je rechten en plichten als freelancer en weten hoe je voortaan omzet- en inkomstenbelasting aangeeft. Hoeveel aandacht hou je dan over voor je opdracht? Stress!

Focus op je droomklus, niet je papierwerk

freek. neemt die stress bij je weg. Met freek. heb je geen enkele administratieve zorg. Je doet gewoon je werk en krijgt na afloop uitbetaald. freek. geeft je een eenvoudige, flexibele arbeidsovereenkomst en regelt en betaalt alles voor je als tweede werkgever. Zo ben jij de ongebonden freelancer naast je vaste baan, die je wilt zijn. Zo simpel is freek., zo zorgeloos kun jij freelancen naast je vaste baan.

voordelen freelancen naast vaste baan

waar moet freek. beginnen, want er zijn veel voordelen aan het freelancen naast loondienst. de grootste voordelen? je bent altijd verzekerd van een stabiel (basis) inkomen. zeker ook ideaal wanneer je een huis wilt kopen en dus een hypotheek moet afsluiten. daarnaast ben je ook nog altijd verzekerd via je vaste baan. je kunt zelf bepalen welke opdrachten je aanneemt, en welke juist niet. en wanneer je net start kun je het netwerk dat je hebt opgebouwd via je vaste baan inzetten. wel even overleggen met je werkgever natuurlijk!

Nu meteen aan de slag?

Die leuke freelance opdracht wacht niet op je. Je opdrachtgever wil zo snel mogelijk weten of je het doet. Check voordat je start als zelfstandig ondernemer je huidige contract. Het kan zomaar zijn dat in jouw contract staat dat je geen nevenwerkzaamheden mag uitvoeren. Licht dan ook meteen even je werkgever in, dat is wel zo netjes.

Heb je dat gedaan? Accepteer dan die opdracht en neem de stap: Freelancen naast je vaste baan. Benieuwd naar de dienstverlening van freek.? Neem gerust contact op. 

Freelancen naast je vaste baan voor €1,75

Voordelen van freek.

Je behoudt de vrijheden van het zelfstandig ondernemerschap

Hoef je geen tijdrovende administratie meer uit te voeren

Je bent verzekerd voor WW, WZ en WIA

Is een rechtsvorm, BTW-nummer en KvK-inschrijving niet (meer) nodig

Zijn je volledige administratie en contracten 24/7 online inzichtelijk

Is pensioen opbouwen mogelijk (als jij dat wil)

Val je niet onder de Wet DBA en heb je geen last van lastige modelovereenkomsten

Doen wat je leuk vindt: volledig richten op het vinden en uitvoeren van opdrachten