Freelance webdesigner

Webdesigner buiten kantooruren

freelance webdesigner bureauJe hebt al een leuke baan maar je maakt zo nu en dan nog een mooie website voor familie, vrienden of kennissen. Dat gaat je verbluffend goed af. Je hebt talent. In de weekenden en avonduren ontwerp en ontwikkel je puike websites. Jij blij, klant blij. Maar dan, wat vraag je er voor? Als de opdrachtgever een bedrijf heeft of gaat starten moet hij een factuur ontvangen om jou te kunnen betalen.

Maar ja, met het sturen van een factuur komen veel administratieve verplichtingen, zoals een KvK-inschrijving, omzetbelasting, etc. Daar zit je niet op zit te wachten. Laat je als twijfelende freelance webdesigner daar niet door tegenhouden, freek. heeft de oplossing.

Bekijk de dienst van freek.

Als je je aanmeld bij freek., stuurt hij de opdrachtgever(s) de factuur en maakt hij maandelijks je salaris over. Het enige wat jij hoeft te doen is mooie websites maken, de gemaakte uren bijhouden en aan freek. doorgeven. Er is geen minimum aantal uren per maand. Je bent gewoon, net als freek. heel flexibel.

Uurtarief van een freelance webdesigner

Het uurtarief van webdesigners verschilt heel erg. Het verschil is mogelijk omdat je bijvoorbeeld alleen de website ontwerpt, ontwikkelt of juist allebei. Webdesigners die gebruik maken van freek. hebben een gemiddeld uurtarief van 35 tot 65 euro per uur. Maar je bent vrij om dit zelf te bepalen. Heb je een totaalprijs voor een project afgesproken? Dan brengt freek. Dit in rekening bij de opdrachtgever, zodat er geen verwarring ontstaat. Het enige waar je rekening mee moet houden zijn de extra kosten van de freek. dienst. Deze kosten (€1,75 per uur) zijn voor jouw eigen rekening. Daarin is ook het gebruik van onze handige online portal inbegrepen. Je ziet daar in één overzicht je opdrachtgevers, uren en huidige stand van de financiële zaken.

Aan de slag als freelance webdesigner?

Wil je als freelance basis aan de slag als webdesigner zonder lastige administratieve verplichtingen? Meld je dan aan bij freek. en ‘shine’ als de webdesigner zonder kantoortijden!

Zorgeloos ondernemen voor €1,75

Voordelen van freek.

Je behoudt de vrijheden van het zelfstandig ondernemerschap

Hoef je geen tijdrovende administratie meer uit te voeren

Je bent verzekerd voor WW, ZW en WIA

Is een rechtsvorm, BTW-nummer en KvK-inschrijving niet (meer) nodig

Zijn je volledige administratie en contracten 24/7 online inzichtelijk

Is pensioen opbouwen mogelijk (als jij dat wil)

Val je niet onder de Wet DBA en heb je geen last van lastige modelovereenkomsten

Doen wat je leuk vindt: volledig richten op het vinden en uitvoeren van opdrachten