Freelance vlogger

Ben jij de nieuwe Enzo Knol of Mascha van Vloggloss?

freelance vlogger man met cameraAls serieuze vlogger zie je met de dag je YouTube abonnees groeien en je video’s krijgen steeds meer vertoningen, likes en shares. Dat gaat lekker. Maar met je groeiende populariteit, krijg je ook steeds meer ‘zakelijke’ aanvragen. Aanvragen voor publieke optredens, interessante productpromoties voor jouw favoriete merk of simpelweg een workshop ‘hoe word ik succesvol met YouTube’.

Maar als je wat wil verdienen aan deze aanvragen moet je een factuur sturen. Daar zit je niet op te wachten. Je wilt alleen maar vloggen en je niet bezighouden met administratieve verplichtingen zoals omzetbelasting, modelovereenkomsten en jaarrekeningen. Gelukkig biedt freek. de oplossing. Ondernemen zonder risico’s, noemen wij dat. Je hebt niet eens een KvK-inschrijving nodig. Jij kan gewoon blijven vloggen, freek. regelt de rest.

Bekijk de dienst van freek.

Als je je aanmeld bij freek., stuurt hij de opdrachtgever(s) de factuur en maakt hij je salaris over. Het enige wat jij hoeft te doen is te blijven vloggen en leuke opdrachten binnenhalen. Vergeet alleen niet het afgesproken tarief aan freek. door te geven. Er is geen minimum aantal uren per maand. Je bent gewoon, net als de overeenkomst met freek. heel flexibel. Lights, camera en action!

Uurtarief van een vlogger

Vloggers die bij freek. zijn aangesloten hebben geen vast uurtarief. Als vlogger zul je eerder voor specifieke opdrachten of evenementen worden gevraagd, waarbij je meestal een totaalprijs afspreekt. Je bent helemaal vrij om deze prijs zelf te bepalen. Het enige waar je rekening mee moet houden zijn de kosten van de freek. dienst. Deze kosten (€1,75 per uur) zijn voor je eigen rekening. Daarin is ook het gebruik van onze handige online portal inbegrepen. Daar zie je in één overzicht je opdrachtgevers, uren en huidige stand van de financiële zaken.

Aan de slag als freelance vlogger?

Wil je op freelance basis aan de slag als vlogger zonder administratieve rompslomp? Meld je dan aan bij freek. en geniet van je YouTube fame als professionele vlogger.

Zorgeloos ondernemen voor €1,75

Voordelen van freek.

Je behoudt de vrijheden van het zelfstandig ondernemerschap

Hoef je geen tijdrovende administratie meer uit te voeren

Je bent verzekerd voor WW, ZW en WIA

Is een rechtsvorm, BTW-nummer en KvK-inschrijving niet (meer) nodig

Zijn je volledige administratie en contracten 24/7 online inzichtelijk

Is pensioen opbouwen mogelijk (als jij dat wil)

Val je niet onder de Wet DBA en heb je geen last van lastige modelovereenkomsten

Doen wat je leuk vindt: volledig richten op het vinden en uitvoeren van opdrachten