Freelance it professional

De vrijheid van ondernemen, het gemak van loondienst

De it-sector heeft de afgelopen jaren een ongekende groei doorgemaakt, waar nog geen eind aan lijkt te komen. Op dit moment is één op de vijf(!) vacatures gericht op it. De helft van deze vacatures wordt niet eens vervuld. Steeds meer it’ers besluiten van deze schaarsheid gebruik te maken. Met succes. Want waarom in loondienst werken, als je als freelance it professional veel meer vrijheid hebt? Je bepaalt zelf voor wie je werkt, voor welk uurtarief en op welke tijden. Heerlijk!

freelance ict professional, freelancefreek.

Verrassend genoeg blijven veel it’ers (en ict’ers als het gaat om communicatietechnologie) terughoudend als het gaat om freelancen. Wat te doen met al die administratieve verplichtingen? Heb ik een kvk-inschrijving nodig? Wat als ik ziek word? Tijdelijk arbeidsongeschikt? Laat je als twijfelende freelance it professional daar niet door tegenhouden, freek. heeft de oplossing.

Bekijk de dienst van freek.

Ontmoet freek.

Als je je aanmeld bij freek., stuurt hij de opdrachtgever(s) de factuur en maakt hij maandelijks je salaris over. Het enige wat jij hoeft te doen is jouw passie uitoefenen, de gemaakte uren bijhouden en aan freek. doorgeven. Hiernaast zorgt freek. dat je over een sociaal vangnet beschikt. Zo word je doorbetaald bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. Hierdoor behoud je alsnog vrijheid als freelance it professional, maar geniet je wel van de zekerheid van een werknemer! Klinkt goed toch?

Uurtarief van een freelance it professional

Als freelance it professional kan je uurtarief verschillen. De ene opdracht is de andere niet. Dat snapt freek. Daarom maakt hij daar ook geen probleem van. Het enige wat je moet doen is het afgesproken uurtarief aan freek. doorgeven. Zo weet hij wat hij moet factureren naar jouw opdrachtgever en welk salaris hij moet overmaken naar jou. Heb je een totaalprijs voor een project afgesproken? Dan brengt freek. dit in rekening bij de opdrachtgever, zodat er geen verwarring ontstaat. Het enige waar je rekening mee moet houden zijn de extra kosten van de freek. dienst. Deze kosten (€1,75 per uur) zijn voor jou eigen rekening. Daarin is ook het gebruik van onze handige online portal inbegrepen. Je ziet daar in één overzicht je opdrachtgevers, uren en huidige stand van de financiële zaken.

Start als freelance it professional

Geen facturen opstellen. Niet je eigen salaris uit te hoeven rekenen. Geen kvk-inschrijving nodig. Klinkt fijn, niet waar? Waar wacht je nog op? Start vandaag nog als freelance it professional. Samen met freek. kan jij je volledig focussen op de opdracht en neem jij zonder zorgen alle wensen van je opdrachtgever mee.

Wat is het verschil tussen een it en ict professional?

Het verschil tussen it en ict professionals is dat men onder it (informatietechnologie) vaak software-, hardwareproducten en diensten verstaat en onder ict (communicatietechnologie) communicatieapparatuur- en diensten verstaat.

Ben jij de nieuwe freelance businessanalist, data-architect, datascientist, infrastructuurspecialist, plc-programmeur, securityspecialist, softwareontwikkelaar, tester, webdeveloper of functioneel applicatiebeheerder? Kies voor freek. en schrijf je in. Neem voor meer informatie of vragen contact met freek. op.

Zorgeloos ondernemen als freelance it professional voor €1,75

Voordelen van freek.

Je behoudt de vrijheden van het zelfstandig ondernemerschap

Hoef je geen tijdrovende administratie meer uit te voeren

Je bent verzekerd voor WW, ZW en WIA

Is een rechtsvorm, BTW-nummer en KvK-inschrijving niet (meer) nodig

Zijn je volledige administratie en contracten 24/7 online inzichtelijk

Is pensioen opbouwen mogelijk (als jij dat wil)

Val je niet onder de Wet DBA en heb je geen last van lastige modelovereenkomsten

doen wat je leuk vindt: volledig richten op het vinden en uitvoeren van opdrachten