Freelance docent

Geef les zonder zorgen

freelance docent worden? freek. helpt!Je wordt als docent gevraagd om (gast)lessen en colleges te verzorgen op een school. Wat een eer! Maar je weet dat het onderwerp ‘freelancen in het onderwijs’ nogal onder vuur heeft gelegen de laatste jaren. Jezelf goed inlezen voordat je ‘ja’ zegt is dan ook van belang.
freek. helpt je daarbij.

Een freelance docent wordt vaak ingehuurd door hogescholen, dit omdat scholen willen profiteren van de praktijkkennis van zelfstandigen. En jij als freelance docent deelt maar al te graag je kennis met studenten. Want er is niets mooier dan het delen van je kennis en studenten verder brengen.

Maar waar moet je nu opletten?

het onderwijs heeft vaak onder de loep gelegen en daarnaast worden freelance docenten vaak bestempeld als ‘schijnzelfstandigen’. ook voor onderwijsinstellingen is dit een lastig punt, want zij willen graag zekerheid en geen problemen met mogelijke fictieve dienstbetrekking. ook jij wil zekerheid. want als freelance docent wil je jouw kennis en ervaringen overbrengen op studenten, en je niet druk hoeven te maken over wet- en regelgeving en de administratie.

freek. biedt de oplossing

De dienstverlening van freek. biedt niet alleen jouw zekerheid, maar ook de onderwijsinstelling waarvoor jij college(s) verzorgd.

Bekijk de dienst van freek.

Als je jezelf aanmeld bij freek., stuurt hij de onderwijsinstelling(en) een factuur namens jou. Daarnaast verzorgd freek. ook nog je salaris, je reiskosten en meer. freek. kijkt graag met jouw mee welke optie voor jouw werkt.

Jij kan jezelf bezig houden met het voorbereiden van je lessen en colleges, en freek. regelt de administratie die daarbij komt kijken. Zo weet jij, en de onderwijsinstelling, zeker dat alles klopt en voldoet aan de strenge regelgeving. En nog veel mooier is dat je met freek. heel flexibel bent.

Start als freelance docent

Wat een opluchting: met zekerheid freelance docent zijn. freek. zorgt dat jij kan freelancen met gemak. Neem contact op om te kijken naar de mogelijkheden. Je kan jezelf ook direct aanmelden voor freek., zo kun jij eenvoudig en snel aan de slag als freelance docent.

Zorgeloos ondernemen voor €1,75

Voordelen van freek.

Je behoudt de vrijheden van het zelfstandig ondernemerschap

Hoef je geen tijdrovende administratie meer uit te voeren

Je bent verzekerd voor WW, ZW en WIA

Is een rechtsvorm, BTW-nummer en KvK-inschrijving niet (meer) nodig

Zijn je volledige administratie en contracten 24/7 online inzichtelijk

Is pensioen opbouwen mogelijk (als jij dat wil)

Val je niet onder de Wet DBA en heb je geen last van lastige modelovereenkomsten

Doen wat je leuk vindt: volledig richten op het vinden en uitvoeren van opdrachten