kan ik ook freelance opdrachten in het buitenland vervullen?

ja, dat is zeker mogelijk. wanneer je op freelance basis werkt voor een buitenlandse opdrachtgever, dient er vaak een A1 formulier te worden aangevraagd. met dit formulier verklaar je dat je onder het Nederlandse Belasting en Sociale stelsel valt. deze verklaring is 6 maanden geldig en kan beperkt worden verlengd. deze regeling verschilt per land. neem voor meer informatie contact met freek. op.

mijn opdrachtgever heeft een eigen overeenkomst, wat nu?

wanneer je opdrachtgever een eigen template overeenkomst aanbiedt, en de overeenkomst van freek. niet wilt tekenen, dan is dit in veel gevallen ook mogelijk. stuur de template overeenkomst van je opdrachtgever naar freek. en hij beoordeelt deze direct.

hoe snel kan ik beginnen bij een opdrachtgever?

je kunt direct beginnen bij je opdrachtgever(s). freek. adviseert wel om alles eerst contractueel in orde te hebben. na je inschrijving heb je binnen 2 werkdagen de overeenkomst van freek. retour. mocht je opdrachtgever geen overeenkomst van freek. willen tekenen, maar een eigen overeenkomst aanbieden, dan is dit in veel gevallen ook mogelijk. neem contact op om te kijken wat er mogelijk is.

moet ik mijn opdrachtgever op de hoogte stellen van (werken met) freek.?

je opdrachtgever ontvangt na aanmelding een overeenkomst en een factuur. zo is de opdrachtgever direct op de hoogte. vanzelfsprekend ben je vrij om dit aan te geven bij je opdrachtgever.

onder welke naam kan ik mijn offertes opmaken?

je kunt de offertes vanuit je eigen naam opmaken. het is wel verstandig om freek. al te noemen in het offerte traject als samenwerkingspartij om eventuele onduidelijkheden te voorkomen.

kan ik verschillende uurtarieven hanteren per project of opdrachtgever?

ja, dat is mogelijk. tenslotte bepaal je zelf je uurtarief per project of opdrachtgever. je geeft het afgesproken uurtarief per gemaakt uur aan freek. door, en freek. regelt de rest.

kan ik meerdere opdrachtgevers hebben?

ja, dat is geen enkel probleem. je stuurt per opdrachtgever de gemaakte uren en freek. gaat er voor je achteraan.