Doorwerken na pensioen?

dat is mogelijk met freek.

Het moment is aangebroken: Je gaat met pensioen. Je hebt je hele leven lang met plezier gewerkt. En eigenlijk ben je er nog helemaal niet klaar mee. Jij hebt zo’n passie voor een bepaald vakgebied. Daar wil je wat mee blijven doen. je vraagt jezelf af of je ook na je pensioen kan ondernemen. Het antwoord is ja! Niemand is te oud om te ondernemen. Maak kennis met de dienstverlening van freek.

Voor jezelf beginnen na je pensioen

Waarschijnlijk ben je niet op zoek naar een volledige baan, maar naar iets wat je af en toe kan doen. Dan is freelancen na je pensioen ideaal! Doorwerken na je 65e heeft veel voordelen. Je doet iets wat je leuk vindt. Daarnaast kan je je eigen tijd indelen, je eigen werkplek uitkiezen en bepalen hoeveel werk je nog wil verrichten. Je hebt immers al een AOW-uitkering en mogelijk een aanvullend pensioen. Je werkt dus voornamelijk omdat je het leuk vindt. En wist je dat het voor werkgevers heel interessant is om ouderen in te huren? Die hebben immers veel ervaring.

Pensioen freelancer

Of je nu in loondienst was of al actief was als freelancer. Wanneer je de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt, heb je recht op een AOW-uitkering. Hoeveel je na je pensioen bijverdiend als freelancer, heeft geen invloed op je AOW-uitkering. Dit is een vaststaand bedrag.

Als je het grootste gedeelte van je leven in loondienst hebt gewerkt, heb je een aanvullend pensioen opgebouwd. Samen met je AOW-uitkering is dit waarschijnlijk een prima bedrag om van rond te komen. Alles wat je als freelancer na je pensioen bijverdiend, is mooi meegenomen. Let er wel op dat als je na je pensioen gaat bijverdienen als freelancer, je in een hoger belastingtarief terecht kan komen. Je moet dan meer belasting over je inkomen betalen.

Wat moet je allemaal regelen?

Je vraagt jezelf nu vast af wat je allemaal moet regelen om te ondernemen na je pensioen. Je wordt immers en freelancer en freelancers moeten aan een aantal regels voldoen. Als freelancer dien je jezelf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Dat betekent dat je een bedrijfsnaam moet verzinnen. Ook moet je bedenken waar jij je in specialiseert. De Kamer van Koophandel stuurt jouw aanmelding naar de Belastingdienst. Daarna ontvang jij een btw-nummer en kan je aan de slag.

Als je eenmaal aan de slag bent, is het belangrijk dat je je administratie op orde houdt. Je moet facturen opmaken, je eigen salaris uitrekenen, btw overdragen aan de Belastingdienst en aangifte doen van je winst om je definitieve inkomstenbelasting te bepalen. Stel je eens voor dat je dit allemaal niet meer hoeft te doen, maar wel de vrijheid van een freelancer kan blijven ervaren?

Voor gemak kies je voor freek.

Samen met freek. kan jij je richten op wat je écht leuk vindt. freek. neemt namelijk jouw administratie over. Hij stuurt jouw opdrachtgever(s) een factuur en maakt jouw salaris over. Ook heb je met freek. geen KvK-inschrijving nodig. Dat is fijn, niet waar? Start als freelancer na je pensioen! Maar dan wel als eentje zonder administratieve zorgen. Bekijk wat freek. jou biedt en schrijf je in. Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen? Dan kan je gerust contact met freek. opnemen.